Одржан састанак са ромским студенткињама и студентима

У организацији Канцеларије за Инклузију Рома АП Војводине у згради „Воде Војводине“ одржан је састанак и дружење са ромским студенткињама и студентима на ком је поред размене искустава и доношења планова за будућност изабран члан Студентског парламента Универзитета у Новом Саду који представља ромске студенте.

Директорка Канцеларија Љиљана Михајловић и покрајинска посланица Јелена Јовановић пожелеле су добродошлицу учесницима и истакле важност њиховог доприноса и улоге у обликовању будућности ромске заједнице.

„Ви сте понос ромске заједнице и кључни градитељи наше заједничке будућности. Ваша преданост учењу и постизању успеха инспиративна је и мотивација за све нас. Ваши таленти, снага и упорност су темељ на којем градимо боље сутра,“ истакла је Михајловић.

Састанак који је окупио бројне ромске студенте и студенткиње био је посвећен планирању будућих догађаја, пројеката и иницијатива које ће користити студентима, стварању простора за отворену размену идеја и предлога за унапређење студентског искуства и разматрање начина за побољшање комуникације између студената и Канцеларије за инклузију Рома.