Основна школе „Трива Витасовић Лебарник“ из Лаћарка

Љиљана Михајловић, в.д.директорке Канцеларије за инклузију Рома и Јелена Јовановић, покрајинска посланица су данас посетиле ОШ “ Трива Витасовић Лебарник“ из Лаћарка, где су присуствовале додели таблет рачунара ученицима ромске националности са циљем дигиталног описмењавања и лакшег праћења наставе у наредном периоду. Таблет рачунаре је уручила Слађана Теодоровић, председница Удружења „Центар за економско унапређење Рома“ из Сремске Митровице у оквиру програма донације Ромског образовног фонда и ЦЕРЕС организације.

Јелена Јовановић је нагласила да је обрaзовање једини пут за напредак и пожелела деци  што бољи успех у наредној школској години.

Љиљана Михајловић је директору школе и ученицима пожелела успешну нову школску годину и истакла да је за ромске ученике веома важна континуирана подршка током образовања, а најзначајнију улогу у том процесу има педагошки асистент“.

Слађана Теодоровић је до ове школске године радила на месту педагошког асистента, свој даљи рад наставља у Митровачкој гимназији на месту професора, на шта смо сви данас поносни, а нову школску годину на месту педагошког асистента започиње Верица Марковић.

Златко Вулетић, директор школе се захвалио на данашњој посети и пожелео добродошлицу новој колегиници.