Одржана трибина посвећена образовању Рома у општини Бечеј

У организацији Савета за интеграцију Рома одржана је још једна трибина која има за циљ едукацију ученика средњих школа и њивхово оснаживање на наставак школовања. Трибини су присустовали опредставница Канцеларије за инклузију Рома, в.д. дриректорке Љиљана Михајловић, професорка Високе школе стурковних студија за васпитаче, Марија Александровић и Бранислав Николић, наставник практичне наставе у Техничкој школи у Бечеју и члан Савета за интеграцију Рома Војводине

Др Марија Александровић је упознала ученике са  програмом Високе школе струковних студија за васпитаче“Михаило Палов“  посебно за смер на ромском језику. Представила је план и програм и упознала ученике са предметима које ће изучавати на студијском програму – васпитач на ромском језику. Поручила им је да верују у себе, да кад нешто зацртају то и ураде, а не да одустану код прве препреке. Свака препрека треба да им буде мотив, да истрају и дођу до свог циља.

Љиљна Михајловић, в.д. директорке Канцеларије за инклузију Рома је представила афирмативне мере за упис на високошколске установе, као и могућности стипендирања током студирања. Кроз различите примере је говорила о важности студирања и укључивања у високо образовање. Истакла је значај образовања Рома, како за  заједницу, тако и за друштво у целини. Том приликом је нагласила да  подизањем капацитета наше заједнице постајемо боља и успешнија заједница у сваком погледу.