Посета општини Тител

 

Љиљана Михајловић, в.д. директорке Канцеларије за инкузију Рома АПВ посетила је општину Тител. Данашња посета имала је за циљ сагледавања тренутног стања и потреба припадника ромске националне мањине у овој општини. Михајловићева је похвалила спремност општине да запосли припадницу ромске националне мањиме чиме се наставља политика једнаких шанси у војвођанским општинама.

– Запошљавањем координатора за ромска питања створиле су се могућности да се системски приступи решавању свих проблема наших суграђана Рома, и то на једној научној, целовитој основи. Са гошћама из покрајинске скупштине и Канцеларије за инклузију Рома АПВ договорили смо неколико ствари које ћемо реализовати уз подршку покрајинских структура, али и наших институција у Општини Тител. Прво ћемо направити скрининг проблема ромске популације, затим дугорочан план и листу приоритета, да бисмо веома брзо кренули у решавање истих – истакао је председник Божић.

Покрајинска посланица Јелена Јовановић и в.д. директорке Канцеларије за инкулизу Рома АПВ Љиљана Михајловић изразиле су задовољство што је по први пут у Кабинет председника општине запослена Ромкиња која има вишу школу и истакле да је поред запошљавања Рома, главни приоритет њихово образовање.