Национални савет ромске националне мањине у посети Kанцеларији за инклузију Рома

Љиљана Михајловић, в.д.директорке Kанцеларије за инклузију Рома састала са председником Националног савета ромске националне мањине, Далибором Накићем, председницом ИО Савета ,Павом Чабриловски,  начелником Јужнобачког управног округа, Миланом Новаковићем , директорком Националне службе за запошљавање филијале Нови Сад, Татјаном Видовић и покрајинском посланицом Јеленом Јовановић која је истакла заначај дугогодишње успешне  сарадње са начелником Миланом Новаковићем и директорком Татајаном Видовић кад су у питању активности које је су усмерене на унапређење положаја Рома и Ромкиња у области образовања и запошљавања.

У разговору са начелником Јужнобачког управног округа, истакнута је чињеница о значају образовања и пре свега о значају рада са ромским породицама како би се постигао већи степен образовања а самим тим и запошљавања.

Председник НСРНМ Далибор Накић, је веома задовољан досадашњим резултатима у процесу инклузије Рома и Ромкиња у АП Војводини. Kао кључ успешности истакао је добру сарадњу локалних самоуправа  са представницима ромске националне мањине у АП Војводини.

Након заједничког састанка код начелника Јужнобачког округа Љиљана Михајловић је са представницима Националног савета обишла ромско насеље „Бангладеш“ где су представници Савета имали прилике да разговарају са становницима насеља на тему  унапређења  стамбене ситуацију и услове становања ових породица.

Љиљана Михајловић, в.д.директорке Kанцеларије за инклузију Рома истакла је одличнусарадњу са градоначелником Новог  Сада,  Милошем Вучевићем, начелником Јужнобачког управног округа, Миланом Новаковић, као и са директорком Националне службе за запошљавање филијале Нови Сад, Татјаном Видовић. Kао и до сада, заједничким снагама настављамо да делујемо у правцу интеграције  Рома и Ромкиња у АП Војводини.