Додељене стипендије студентима васпитачима на ромском језику

Канцеларија за инклузију Рома АП Војводине уручила је данас стипендије студентима који похађају Високу струковну васпитачку и медицинску школу у Вршцу, на катедри за Васпитаче на ромском језику. Ове школске године, покрајинска Канцеларија за инклузију Рома стипендира 13 студената.
Потписивању уговора су поред студанта и пофесора присуствовали, др Еуђен Чинч, директор Високе струковне васпитачке и медицинске школе, Љиљана Михајловић, директорка Канцеларије за инклузију Рома, Јелена Јовановић, покрајинска посланица и др Марија Александровић, професор стуковних студија.

Значај програма огледа се у очувању културног идентитета припадника ромске националне мањине и стварање ромске интелектуалне елите, која треба да се укључи у процес унапређења положаја Рома и Ромиња, пре свега, кроз школско-образовни систем и пружање подршке будућим генерацијама. По речима директорке, студенти ове катере су чувари националног идентитета ромске заједнице и својим радом и резултатима ће мотивисати будуће генерације младих да студирају на овој катедри.