Семинар за наставнике ромског језика

Љиљана Михајловић, в.д. директорке поздравила је све присутне и захвалила се председнику Националног савета, Далибору Накићу што се одазвао позиву да присутвује данашњем скупу. Приликом излагања Љиљана Михајловић је истакла заначај реализације наставе изборног предмета Ромски језик са елементима културе и традиције, а наставници ромског језика по њеним речима су најзаначајнији чувари језика, културе и традиције нашег народа и важна карика у систему образовања.

„Национални савет подржава рад наставника ромског језика. Њихов допринос је немерљив за очување росмког језика. Радићемо на ширењу мреже наставника кроз припрему уџбеника и других наставних средстава“, истакао је Далибор Накић.

„Неговање језика и културе чини део чувања идентитета а значај који наставници ромског језика имају у том процесу је немерљив “ рекла је Живана Живановић из покрајинског секретаријата за образовање, прописе, управу и националне мањине.

 

 

 

 

 

Тематски део семинара је био усмерен на реализацију наставе изборног предмета „Ромски језик са елементима културе и традиције“, преношење искуства у раду, развој праксе-шта је добро, а на чему морамо радити у будућности. Представљање програма стручног усаврашавања наставника о чему су говорили професор  доктор Марија Александровић и Љуан Кока.