Састанак са председником покрајинске владе Игром Мировићем у сусрет Светском дану Рома

Директорка Канцеларије за инклузију Рома АП Војводине Љиљана Михаиловић као члан делегације припадника ромске националне мањине састала се са председником Покрајинске владе Игором Мировићем у сусрет Светском дану Рома који се обележава 08. априла.

Саговорници  разговарали о досадашњој подршци и планирам програмима и активностима везаним за побољшање положаја Рома у Војводини и сагласили се да је Покрајинска влада у протеклих осам година пружала континуирану подршку припадницима ромске националне мањине кроз бројне програме попут стипендирања и унапређења услова становања, што је дало конкретне резултате.

Са састанка је поручено је да и даље постоје бројне могућности за унапређење положаја Рома у друштву, а да су најважнија питања – питања образовања, социјалне заштите и запошљавања.

„Најзначајнији задатак је подстицање припадника ромске заједнице на образовање јер ће то довести до њиховог укључивања у све сегменте друштва чиме стварамо узоре и добре примере за све друге“, истакао је Мировић.

Састанку је присуствовала и покрајинска посланица Јелена Јовановић, чланови Националног савета ромске националне мањине као и председник Савета Далибор Накић.