Радни састанак у општини Бач

На иницијативу покрајинске Канцеларије за инклузију Рома, Љиљана Михајловић, в.д. директорке и покрајинска посланица, Јелена Јовановић данас су одржале радни састанак са  председником општине Бач Др Стеваном Панић и његовим помоћником Николом Вулетић са циљем сагледавања тренутног стања и потреба припадника ромске националне мањине у овој општини, састанку је присуствовао Зоран Петровић, представник Рома из општине.

Љиљана Михајловић в.д. директорке Канцеларије за инклузију Рома током састанка истакла је значај заједничке сарадње у процесу озакоњења стамбених објеката породица које живе у насељу Вајска како би се обезбедила правна сигурност њихових домова. Председник општине Бач Др Стева Панић је такође истакао како општина чини све како би се положај Рома, али и свих других припадника националних мањина побољшао.

Том приликом диреткторка, Љиљана Михајловић је похвалила иницијативу локалне самоуправе  за запошљавање високообразованог Рома из општине. „Чиме настављају да спроводе политику једнаких шанси за све становнике општине“, рекла је Михајловићева.

Покрајинска посланица Јелена Јовановић је похвалила активности које се реализују са циљем унапређења положаја ромске националне заједнице, а посебно је истакла значај великог одазива ромске популације за имунизацију. 

Након састанка заједно са представницима општине посетили су  ромско насеље у Вајској и разговарали са  Ромима и Ромкињама из насеља.