Посета првој ромској библиотеци „Трифун Димић“

Љиљана Михајловић в.д.директорке Kанцеларије за инклузију Рома посетила је прву ромску библиотеку огранак Градске новосадске библитеке „Трифун Димић“ у Шангају, једну од најзначајнијих установ културе за ромску заједницу. Библиотека је основана пре 11 година са циљем да се на једном месту сублимирају сва дела која су написана на ромском језику, да окупи књижевнике и културне посленике из ромске и неромске заједнице, али посебно да развија читалачки дух код деце и младих. Поред редовних активности, библиотека пружа додатну помоћ и подршку деци и ученицима у савладавању наставних садражаја.Љиљана Михајловић в.д.директорке Kанцеларије за инклузију Рома је разговара са помоћником директора Александром Јокановићем о будућој сарадњи у циљу унапређења рада огранка „Трифун Димић“.
Љиљна је приликом разговора нагласила да као и до сад Kанцеларија за инклузију Рома ће наставити да пружа помоћ и подршку у рада огранка „Трифун Димић“, с обзиром да живимо у ери дигитализације, приликом данашње посете поклонили смо дигиталне уређаје у виду таблета како би деца и млади могли несметано да прате дигиталне садржаје.
Александар Јокановић је истакао значај дугогодишње сарадње са Kанцеларијом за инклузију Рома која свих ових година несебично пружа помоћ и подршку у раду огранка и нада се да ће тако остати и у будућности.

„Нашу библиотеку прати добра срећа у претходних годину дана, разне донације су дошле у нашу библиотеку а данас смо се обрадовали таблетима које смо добили од Kанцеларије за инклузију Рома, који ће бити значајна подршка у образовању наше деце“ рекла је Драгана Димитров, библиотекарка, запослена у огранку „Трифун Димић“.