Млади Роми и Ромкиње из Великог рита одушевили публику својим уметничким талентом

Директорка Канцеларије за инклузију Рома АПВ Љиљана Михајловић у уторак, 11. јуна 2024. године у Културној станици Барка у Новом Саду учествовала је у отварању незаборавног догађаја који је окупио људе различитих генерација и културних позадина. Удружење Хиперион организовало је вече посвећено младим Ромима и Ромкињама из насеља Велики Рит, који су својим уметничким изразом очарали присутне.

Глумачко-плесни перформанс, који је био један од централних делова програма, измамио је овације публике својом емотивношћу и енергијом. Млади таленти су показали изузетно умеће и представили приче које су дирнуле срца свих присутних.

Поред тога, гости су имали прилику да уживају у ликовној изложби која је представила радове младих из насеља Велики рит. Њихова дела су говорила о дубоким емоцијама, искуствима и надама, дајући глас младим Ромима и Ромкињама чије приче често остају неиспричане.

Овај догађај, део пројекта „Покретом до поруке“, финасиран средствима Европске уније у оквиру програма УНДП Србија и уз подршку Града Новог Сада. Циљ пројекта био је укључивање младих Рома и Ромкиња, повратника у низ уметничких радионица како би им се омогућило да своје поруке пренесу широј публици. Резултат је био невероватан – вече испуњено емоцијом, талентом и подршком.

Публика је напустила Културну станицу Барка са осмехом на лицу и надом у срце, носећи са собом сећања на невероватно искуство које су им пружили млади уметници из Великог Рита. Ово вече је било подстицајно подсећање на снагу уметности и моћ заједништва.