Direktorka Mihajlović na sastanku SKGO Mreže za romska pitanja ukazala na značaj participacije Romkinja u borbi protiv diskriminacije

 

Direktorka Kancelarije Ljiljana Mihajlović učestvovala je na trinaestom sastanku SKGO (Stalna konferencija gradova i opština) Mreže za romska pitanja u kom je učešće uzelo oko 50 predstavnika gradova i opština, članova Mreže.

 

U okviru panel diskusije „Diskriminacija i participacija Roma i Romkinja“, govorila je direktorka Kancelarije za inkluziju Roma APV, Ljiljana Mihajlović i u svom obraćanju ukazala na značaj participacije romkinja u promovisanju ravnopravnosti i borbi protiv diskriminaciju.

 

Učesnicima skupa obratili su se Tomislav Žigmanov, ministar za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog, Dalibor Nakić predsednik Nacionalnog saveta romske nacionalne manjine i Nikola Tarbuk, generalni sekretar SKGO.

 

 

Kroz posebne panel diskusije razgovaralo se o zabrani diskriminacije Roma i Romkinja, kao i o postupcima zaštite. Poseban deo skupa bio je posvećen je participaciji Roma i Romkinja u društvu.

 

 

Sastanak Mreže SKGO realizovan je u okviru projekta „Podrška održivim uslugama socijalne zaštite u zajednici i politikama uključivanja na lokalnom nivou“, koji finansira Evropska unija kroz IPA2020.