Позив високо образованим Ромима и Ромкињама

 

Данас је у кабинету министарке за људска и мањинска права и друштвени дијалог, Гордане Чомић одржан састанак на којем су учествовали председник Националног савета ромске националне мањине Далибор Накић и Љиљана Михајловић в.д. директорка Кацеларије за инклузију Рома. Састанку су присуствовали државни секретари Олена Папуга и Нинослав Јовановић.

Тема састанка била је подстицај запошљавања високо образованих младих Рома и Ромкиња кроз програме државе Србије у складу са Стратегијом за социјално укључивање Рома и Ромкиња.

На основу Закона о националним саветима националних мањина, Национални савет Рома позива високо образоване Роме да се јаве Националном савету или  Канцеларији за инклузију Рома како би се благовремено евидентирали млади и омогућило запошљавање у складу са њиховим стручним квалификацијама.

Идеја је да се кроз директан друштвени дијалог са локалним самоуправама уз подршку Министарства за људска и мањинска права и друштвени дијалог ради на запошљавању високо образованих Рома. Сматрамо да је оваква врста дијалога важна и у интересу не само за ромске заједнице, већ и друштва у целини.

Овим путем позивамо све високо образоване Роме и Ромкиње да доставе диплому и биографију

на

e-адресе

🔵 inkluzija.roma@gmail.com         ☎️ +38214881723

🔴 info@romskinacionalnisavet.org.rs       ☎️ +381112686019