Циљеви одрживог развоја – свет без глади, добро здравље и квалитетно образовање

 

Љиљана Михајловић, в.д.директорке Канцеларије за инклузију Рома и Божидар Јовановић, члан Националног савета ромске националне мањине су присуствовала друштвеном дијалогу на тему „Циљеви одрживог развоја – свет без глади, добро здравље и квалитетно образовање“

Министарка за људска и мањинска права и друштвени дијалог Гордана Чомић је отворилa данашњи дијалог и према њеним речима, данашња тема дијалога је постављена јер је важно да се зна како ћемо се и чиме хранити 2030, како ће нам се образовати генерације, какав ће бити образовни систем у будућности, како ћемо живети после короне.

У друштвеном дијалогу, 15. по реду, учестовали су стална координаторка УН у Србији Франсоа Жакоб, специјална саветница председнице Владе Републике Србије за имплементацију Агенде 2030 проф. др Славица Ђукић Дејановић, Милена Алтмејер из Немачке организација за међународну сарадњу (ГИЗ), као и представници министарстава у Влади Републике Србије, Народне скупштине, међународних институција, удружења, Универзитета у Београду, Републичког статистичког завода, Привредне коморе, начелници управних округа, градоначелници и председници општина.