Завршна конференција пројекта – Додатна подршка деци у образовању као одговор на Covid19

Канцеларија за инклузију Рома је у партнерству са Екуменском хуманитарном организацијом-ЕХО, спровела пројекат додатне подршке у образовању деце из социјално угрожених породица. Поводом тога, одржана је завршна конференција за учеснике овог пројекта којој су присуствовале директорка Канцеларије за инклузију Рома, Љиљана Михајловић, министарка за људска и мањинска права и друштвени дијалог, Гордана Чомић, која је уједно отворила конференцију, и пројектна координаторка ЕХО, Слађана Јовановић. 

Кроз овај пројекат је пласиран нови програм приступа у раду са децом која имају потешкоћа у учењу и социјализацији, уз укључивање вршњачке подршке ангажовањем ђака волонтера. Ова нова социјално- образовна услуга, иако хуманитарног карактера, за циљ има промовисање новог приступа у раду са децом осетљивих група, широм Србије. Учесници пројекта су овом приликом представили  своје потешкоће и изазове са којима су се сусрели током трајања самог пројекта, али су и изложили постигнуте резултате.

Канцеларија за инклузију Рома и ЕХО су до сада подржале основне школе у општинама: Рашка, Жабаљ и Смедеревска Паланка. Иако је овај пројекат успешно завршен, активности подршке спроводиће се и током наредног полугодишта кроз пројекат „Социјална инклузија Рома и других осетљивих група у Србији 2019-2022“.