Успешно одржана хуманитарна ревија полицијских службеника као подршка женама жртвама насиља

 Директорка Канцеларије за инклузију Рома АП Војводине Љиљана Михајловић присуствовала је хуманитарној ревији „Снажне и лепе“ у организацији Удружења полицајаца и грађана „Безбедна заједница“. 

Ревија којом је удружење „Безбедна заједница“ прославило годишњицу од оснивања одржана је синоћ уз подршку Града Новог Сада, у Вили Палас на Камењару.   

Догађај је у име градоначелника Новог Сада свечано отворила чланица градског већа за социјалну заштиту, бригу о породици и деци, Данијела Костић. Водитељи прогама су били Ена Попов и Стефан Станковић. 

Програм је започет химном Републике Србије, а извела ју је ученица Средње школе унутрашњих послова „Јаков Ненадовић“. 

На ревији су учествовале полицијске службенице, жене које су доживеле насиље, тражитељке азила и представнице локалних и покрајинских институција. У перформансу су учествовали и мушкарци, и то полицијски службеници, представници Агенције за безбедност саобраћаја, Комесаријата за избеглице и миграције РС, УНХЦР-а, ватрогасци Ватрогасног савеза Града Новог Сада, новинари, као и представници локалних и покрајинских институција.  

 

Овим хуманитарним догађајем је постигнут циљ ревије, а то је да једни другима будемо подршка у креирању безбедног окружења. 

Креације које су даме носиле на догађају креирала је полицијска службеница Мирјана Мијаиловић, а за мушке креације се побринуо Младен Миливојевић Барон. 

Средства прикупљена хуманитарном акцијом ће се усмерити на помоћ женама жртвама насиља из Удружења „ХАЈР“ из Београда. 

Присутни су уживали и у културно-уметничком програму женског хора „Ми&ла на штиклама“, ученика Средње школе унутрашњих послова „Јаков Ненадовић“ и Анђеле Здравковић са хармоникашем Лазаром Премовићем, a помоћ у реализацији су пружили и студенти Криминалистичко-полицијског универзитета. 

  

На крају су представници Удружења, уз помоћ пријатеља, поделили поклоне присутним дамам као вид захвалности на учешћу у хуманитарном догађају и отпочели једномесечну хуманитарну акцију до 22. јуна ове године за помоћ женама жртвама насиља.   

Догађај је подржао велики број добрих људи, а главни спонзор и пријатељ Удружења је РТИ радио из Новог Сада.