Уручени сертификати полазницима обука за преквалификацију из области ИТ индустрије

Љиљана Михајловић, директорка Канцеларије за инклузију Рома АП Војводине присуствовала је представљању пројекта преквалификације за послове на даљину “Иста шанса” у организацији Покрајинског секретаријата за привреду и туризам и Удружења за промоцију дигиталних номада, послова на даљину и технологија „Be Happy Work and travel“ из Новог Сада које је заједно са Покрајинским секретаријатом и истоименом британском платформом спровело овај пројекат.

Присутнима су се обратили заменик покрајинског секретара за привреду и туризам Палимир Тот, представник Удружења, Илија Ћалина и покрајинска посланица, Јелена Јовановић након чега су полазницима уручени сертификати. Овом приликом је уручена и захвалница Канцеларији за инклузију Рома АП Војводине за активно учешће у избору полазника ромске националности. У програму је учествовало 16 припадника ромске националне мањине.

Удружење је уз помоћ британске платформе „BE HAPPY WORK AND TRAVEL“, развило пројекат ,,Иста шанса“, који није само курс, већ је препознат као шанса за промену каријере која је дата апсолутно свима. Различита предавања и радионице обухватали су широке области дигиталног маркетинга, али и његових блиских грана, попут графичког дизајна и остале мултимедије.

У оквиру додатног теоријског знања и за сертификацију, учесници су савладали теоријско знање захваљујући ,,Хабспот академији“ и њиховим доступним, бесплатним ресурсима. Након бесплатних обука у трајању од 16 недеља, сада већ обучени полазници из Војводине, и из региона, стечено знање моћи ће успешно да примене и у пракси.