Свечана додела сертификата младим Ромима и Ромкињама за обуке у професионалним и радним вештинама

У Покрајинској влади је одржана свечана додела сертикфиката младим Ромима И Ромкињама у овиру пројекта Инклузија Рома и других маргинализованих група у Србији“, који спроводи Немачка организација за међународну сарадњу (ГИЗ), уз подршку Немачке развојне сарадње, а путем обука у Едукативном центру Нови Сад.

Циљ програма обука је пружање подршке инклузији, економском оснаживању И оспособљавању за рад особаиз посебно рањивих група, повећање њихових шанси на тржишту рада и смањивање дугорочне незапослености. Потпредседник Покрајинске владе и покрајински секретар за привреду и туризам Иван Ђоковић, као домаћин свечаности, поздравио је учеснике И истакао да Едукативни центар прати Стратегију и Покрајински акциони план запошљавања, који је Покрајински секретаријат за привреду и туризам предло жио Покрајинској влади.

Учесницима данашње свечаности обратили су се и саветник потпредседнице Владе Србије и представник Kоординационог тела за праћење реализације Стратегије за социјално укључивање Рома и Ромкиња 2016–2025. др Ненад Иванишевић, пројектни менаџер Александра Димић Угринај, као и млади полазници обука.