Пројекат „100 за будућност“- наставак семинара о Женском активизму

Још један у низу семинара о женском активизму у оквиру пројекта „100 за будућност“, одржан је успешно.  Семинар је отпочео окупљањем учесница и поздравним обраћањем организатора, директорке Канцеларије за инклузију Рома АПВ, Љиљане Михајловић, државног секретара Министарства за људска и мањинска права и државни дијалог, Нинослава Јовановића, директорке Центра за развој ромске заједнице „Amaro Drom“, Здравке Симић и пројектног менаџера на програму „Инклузија Рома и других маргинализованих група у Србији“ ГИЗ, Петра Антића.

Са темом актуелног питања Ромкиња у јавном животу у Републици Србији, учеснице је упознала покрајинска посланица Скупштине Војводина, Јелена Јовановић. У уводном обраћању говорили су директорка Љиљана Михајловић, државни секретар Нинослав Јовановић и пројектни менаџер , Петар Антић.

О људским правима, дискриминацији и родној равноправности, као и о њиховом концепту, говорили су Марина Бабовић и Петар Антић, али нису заобишли ни теме о стереотипима, предрасудама, унапређењима и заштити људских права. Такође су изложене теме о борби против расизма, женским људским правима, те самим тим и родној равноправности. Гост семинара је био и експерт за медије и маркетинг, Игор Јовановић.

На тему здравствене заштите у Републици Србији говорила је др сци. Слађана Шимон са Клиничког центра Војводине, а на тему оралног здравља др спец. Бранко Тепавац, са Стоматолошке клинике у Београду.

Као и до сада, на крају семинара су изнесени закључци и констатовани будући кораци унапређења активног учешћа и оснаживања Ромкиња у друштву