Петар Николић борац за права Рома и Ромкиња

Љиљана Михајловић в.д. дирeкторке Канцеларије за инклузију Рома  је уручила плакету Петру Николићу, уреднику ромске редакције РТВ за допринос и унапређење полажаја Рома у АП Војводини. Плакета је уручена у просторијама РТВ уз присуство Јелене Јовановић, покрајинске посланице, Шеће Коломпар, наставнице ромског језика и Слађане Тодоровић, председнице Савета за интеграцију Рома Војводине.

„ Добро је, када они са којима радимо, покажу поштовање да оно што си радио, а радимо већ 35-40 година на еманципацији и интеграцији, не заборављају и показују свима  да имамо јединство и  да смо јаки. Тада можемо да покажемо нашој деци да постоји могућност да живимо боље. Добро је да човек за живота добије такву захвалност. Ово је захвалност за све нас а пре свега за нашег пријатеља, нашега Вука Караџића, Трифуна Димића и све оне који су осамдесетих година покренули питање Рома, за њих је ово добро, јер видимо овде, боље од нас. Они су оно што ми зовемо снага и на њима се заснива еманципација. Ми данас говоримо „ништа о нама без нас“, а видимо стигло је и то време . То је један дуг пут и верујем да лежи на доброј основи, а то су људи и њихово јединство.“ истакао је Петар Николић.

Љиљана Михајловић је изразила захвалност  на свему што је Петар Николић учинио за ромску заједницу и појединца, пружајући несебичну помоћ и подршку. Са поносом је истакла да је Николић неко ко верује  будућим  генерацијама Рома, који настоје да одрже оно што је он донео  и наставе да стварају услове за суштинску и пуну друштвену укљученост Рома и Ромкиња у Војводини.