Одржан трећи састанак Стручне групе Координационог тела

Директорка Канцеларије за инклузију Рома, Љиљана Михајловић, учествовала је на трећем састанаку Стручне групе Координационог тела за унапређење положаја и социјално укључивање Рома и Ромкиња  и праћење реализације Стратегије за социјално укључивање Рома и Ромкиња у Републици Србији за период од 2016. до 2025. у организацији  Министарства за људска и мањинска права и друштвени дијалог.

Стручна група је у претходном периоду радила на изради ревидиране  Стратегије за социјално укључивање Рома и Ромкиња у Републици Србији 2022.-2030. Нинослав Јовановић, државни секретар у Министарству за људска и мањинска права и друштвени дијалог, председава стручном групом коју чине  поред представника ресорних министарстава, представници Националног саветa ромске националне мањине, представници Канцеларије за инклузију Рома АП Војводине, представници организација цивилног друштва и чланови Одељења за унапређење положаја Рома.

Министарка за људска и мањинска права и друштвени дијалог Гордана Чомић, је током дводневне радионице пратила процес израде ревидиране Стратегије за социјално укључивање Рома и Ромкиња у Републици Србији 2022.-2030. Трећем састанку Стручне групе Координационог тела су присуствовале покрајинска посланица Јелена Јовановић и републичка посланица Сандра Јоковић.