Обeлежавање Међунaродног дана борбе против насиља над женама

Канцеларија за инклузију Рома у сарадњи са Удружењем Рома Нови Бечеј је организовала догађај поводом Међународног дана борбе против насиља над женама.
Циљ догађаја је да заједничким снагама подигнемо свест о томе да смо сви рођени једнаки, а једнаким условима за остваривање Уставом загарантованих права и слобода, а да је насиље над женама сегмент који их угрожава и повређује.
Догађају су поред Љиљане Михајловић, директорке Канцеларије за инклузију Рома присуствовали и Јелена Јовановић, покрајинска посланица, Маја Миљковић, директорка Покрајинског завода за социјалну заштиту, Татајана Стојшић Петковић, председница Националне организације особа са инвалидитетом Србије, Марина Симеуновић из Иницијативе А11, Зорица Шурлан из УР Нови Бечеј и др сци мед Слађана Шимон из Клиничког центра Војводине.
Љиљана Михајловић је истакла да је сваки живот подједнако важан и насиље над женама у оквиру породице и партнерских односа није само приватни нити породични проблем. Зато као душтво морамо убудуће још више да радимо на промовисању политике нулте толеранције према насилницима, да верујемо жртвама и да их оснажимо и охрабримо да не ћуте и не затварају очи пред насиљем, већ да га пријаве. Жене морају да знају да имају коме да се обрате и да су установе, институције и организације уз њих.