Михајловић присуствовала извођењу опере “Кармен” у Српском народном позоришту поводом Светског дана Рома

Директорка Канцеларије Љиљана Михајловић присуствовала је јединственом извођењу опере „Кармен“ Жоржа Бизеа које је Српско народно позориште посветило обележавању Светског дана Рома

У спектакуларној атмосфери пуној емоција и уметничке лепоте, у срцу Новог Сада, опера „Кармен“ оживела је у свој својој страсти и драми, одушевивши публику и потврђујући универзалну моћ уметности да премошћава разлике и слави културу.

 

Наташа Тасић Кнежевић, не само да је заблистала на сцени, већ је и као активисткиња за права Рома подсетила на значај Светског дана Рома: „Ово је дан који слави богату историју, културу, и уметничко наслеђе Рома. Захваљујући СНП-у, овај дан је постао симбол инклузивности и поштовања, шаљући поруку да је култура мост који нас све повезује.

Директорка Канцеларије за инклузију Рома АП Војводине Љиљана Михајловић захвалила се управи СНП на челу са в.д. управника Зораном Ђерић што је ово извођење ове славне опере посветило Светском дану Рома, „Извођењем опере Кармен на Светски дан Рома СНП је показао разумевање за значај овог датума и поруке коју носи као и жељу да кроз уметност која превазилази све баријере гради разумевање и толеранцију међу народима.“

Поред директорке Михајловић извођењу су присуствовали и Данијела Костић, чланица градског већа за социјалну и дечију заштиту Града Новог Сада, Јелена Јовановић, покрајинска посланица, председник Националног савета ромске националне мањине Далибор Накић, генерални секретар Савета Бајрам Морина, председник Културног центра Панчево Стеван Јовановић, представници ромске заједнице и пријатељи Рома.