Михајловић честитала 8. март на прослави Међународног дана жена са локалном ромском заједницом у Беочину

Председница општине Беочин Биљана Јанковић и директорка Канцеларије за инклузију Рома Љиљана Михајловић присуствовале су вечерас прослави коју је поводом обележавања Међународног дана жена организовала ромска заједница у Беочину.

Директорка Канцеларије за инклузију Рома Љиљана Михајловић је у свом обраћању честитала је 8. март свим женама и истакла да је Беочин једна од ретких општина у Војводини која има изузетно развијену ромску заједницу те да су овакви догађаји прилика да ромске жене у духу своје традиције и културе обележе и значајан међународни празник.

Јанковић је овом приликом свим женама срдачно честитала празник и упутила речи захвалности представницама ромске заједнице на позиву овогодишњем осмомартовском пријему.

„Традиционално, уз подршку Општине Беочин са нашим суграђанкама Ромкињама обележавамо Дан жена и желимо да пошаљемо најлепше поруке о заједништву и лепоти различитости и које негујемо овде у Беочину. Општина Беочин и у овој години наставља са програмима инклузије Рома, а посебно бих желела да охрабрим све жене да заједно раде на стварању ромских удружења и женских организација које би значајно промовисале вредности, културу, традицију и образовање Рома.“, поручила је Јанковић.