Клуб „Ухвати шансу“

Kлуб „Ухвати шансу”, који је намењен младим Ромима и Ромкињама, свечано је отворен у просторијама ЈУ ”Спортски објекти” у Жабљу. Отварању су присуствовали помоћник председника општине Жабаљ за образовање, културу и јавно информисање Сергеј Запорожац и председница Удружења жена ”Ромена” Љиљана Михајловић.

Пројекат Kлуб „Ухвати шансу“ реализује Општина Жабаљ у оквиру Програма ЕУ подршка инклузији Рома – Оснаживање локалних заједница за инклузију, а који спроводи Стална конференција градова и општина.

Општина Жабаљ је међу првим локалним самоуправама оформила Kанцеларију за инклузију Рома, која активно функционише, а кроз коју Општина Жабаљ у великој мери доприноси побољшању и унапређењу животног стандарда ромске националне заједнице. Циљ пројекта је помоћ младим Ромима да дођу до посла. Председница Удружења жена ”Ромена” Љиљана Михајловић најпре се захвалила Општини Жабаљ на помоћи током формирања самог Kлуба ”Ухвати шансу”. ”Удружење жена ”Ромена” је партнер Општини Жабаљ у пројекту Kлуба ”Ухвати шансу”. Након свечаног отварања Kлуба ”Ухвати шансу” одиграна је пријатељска утакмица два клуба ”Шаипе” и ”Тернипе”. Реализација овог пројектаје добар пример сарадње Општине и организације цивилног друштва на решавању заједничких проблема. Ту свако у свом домену деловања може да допринесе заједничком циљу. Имплементација пројектних активности представља наставак и континуирану подршку ромској популацији са основним циљем активнијег укључивања Рома у свакодневни живот као и побољшање њихових услова за живот на локалном нивоу.