Канцеларија за инклузију Рома, ВРЦД и РЕФ, потписали нових 30 уговора са стипендистима

У Новом Саду је организован пријем за нове стипендисте РЕФ-овог програма за образовање и том приликом потписано је тридесет нових уговора са студентима ромске националности. Посланица покрајинског парламента Јелена Јовановић, разговарала је са стипендистима и представницима организација које су имплементирале овај програм.

–Данашњи догађај и чињеница да тридесет младих људи, различитих професионалних опредељења и интересовања, потписује уговоре за стипендирање, чини ме изузетно поносном и охрабреном у погледу на будућност – рекла је Јовановић. Осврнула се и на важност заједничког деловања и спровођења активности у свим сегментима Стратегије за социјално укљу чивање Рома и Ромкиња И похвалила је заједничку иницијативу, Милоша Николића директора Канцеларије за инклузију Рома и представника ВРЦД-а И РЕФ-а. Овакав вид сарадње доприноси да млади, будући академски грађани ромске националне заједнице стасају у лидере међу својим сународницима, али и другим младим људима које несигурност и мањак вере, одвлачи од постизања циљева. Уз честитке, искрено вам желим да истрајете на путу којим већ храбро корачате и да сваког дана будете све бољи – истакла је на крају Јелена Јовановић.

Канцеларија за инклузију Рома, наставиће да се истим интезитетом бори за подизање нивоа свести о важности образовања и свакодневно ће радити на томе да се повећа број стипендија за ученике и студенте ромске националности.