Директорка Канцеларије у посети институцијама ЕУ у Бриселу

У оквиру треће групе државних службеника, из различитих институција Републике Србије, директорка Канцеларије за инклузију Рома АПВ Љиљана Михајловић, боравилa je у тродневној посети институцијама Европске уније у Бриселу у оквиру пројекта ”Јачање професионалних капацитета државних службеника на положају у РС” који финансира Делегација Европске уније у Србији.

Током тродневне посете, од 27. до 29. новембра, учесници су посетили Мисију Републике Србије у Бриселу, потом су се састали са члановима Европске Комисије – Генералне дирекцијe за суседство и преговоре о проширењу – DG NEAR, као и са представницима Генералне дирекције за правосуђе и потрошаче – DG JUST. Такође, имали су прилику да у Европском парламенту разговарају са Владимиром Билчиком, известиоцем еврoпског парламента за Србију, као и са Францом Боговичем, чланом Парламентарног одбора за стабилизацију и придруживање Србије ЕУ, и са председавајућом овог Одбора, Алесандром Морети. Том приликом су разговарали и са чланом парламента, Андором Делијем.

Другог дана посете, делегација из Србије је разговарала и са члановима Европске службе за спољне послове – EEAS, а последњег дана је посетила Стално представништво Италије у ЕУ.

За учеснике, уприличен је и пријем у просторијама Делегације Европске уније у Србији где су их угостили Пламена Халачева, заменица шефа Делегације ЕУ, Андреа Хохубер, шефица одељења за европске интеграције, привреду и трговину у ДЕУ, Мартин Клауке, шеф операција Делегације и Данка Богетић, пројектни менаџер за област реформе јавне управе.

Пројекат ”Јачање професионалних капацитета државних службеника на положају у Републици Србији” реализује Национална академија за јавну управу уз финансијску подршку и у сарадњи са Делегацијом Европске уније у Србији.