Direktorka Kancelarije prisustvovala svečanom obeležavanju Međunarodnog dana romskog jezika u OŠ „Đura Jakšić“ u Pavlišu

U OŠ „Đura Jakšić“ u kojoj se izučava romski jezik sa elementima nacionale kulture, kao izborni predmet, već nekoliko godina obeležen je Međunarodni dan romskog jezika, obeležavanju je prisustvala Ljiljana Mihajlović direktorka Kancelarije za inkluziju Roma u AP Vojvodini.

Program je vodila Alisa Šajn koordinatorka za Romska pitanja i zamenica predsednika Nacionalnog Saveta romske nacionalne manjine koja je istakla važnost i značaj obeležavanja ovog datuma i zahvalila se školi na očuvanju kulture i jezika romske zajednice i negovanju različitosti.

Ovim povodom uručeni su i kompleti školskog pribora svim romskim učenicima koji neguju svoj maternji jezik. Poklone je obezbedio Romski kulturni centar iz Pančeva.

Priredbi su prisustvovali i Dalibor Nakić predsednik Nacionalnog saveta romske nacionalne manjine u Republici Srbiji, Miroslav Lepir član Gradskog veća za obrazovanje, Jelena Jovanović pokrajinska poslanica, , Stevan Jovanović predsednik Romskog kulturnog iz Pančeva i Aleksandar Radulović predsednik Izvršnog odbora Nacionalnog saveta romske nacionalne manjine.